Dött?

Antar att alla har dött som läser det här men har noll inspiration just nu så det blir väl ett uppehåll I guess.

Byeeee

Hjälp!!

Har lunchrast nu. Gick upp klockan sex men slutar om tre timmar. Vet att min blogg är skittråkig men skriv gärna vad just du vill att jag ska skriva om.

Älg påväg hem från mormor och morfar.







......




BLÄ

Usch blä ångest.
 

Filmkväll

Ligger och tittar på skräckfilm och myser med X. Vi har det bra. Puss och kram.


Hatinlägg

Jag verkligen hatar poliser och väktare. Idag sprang jag ifrån dom två gånger och sedan satt jag mig ner och "försvann" i tankar/känslor och massa äcklig ångest. Jag förstår inte hur jag ska kunna leva ett bra liv när jag har det såhär. Det går liksom inte!

Movietime

Är hos Jennifer och tittar på filmen "the impossible". Den handlar om tsunamikatastrofen 2004. Rätt nice faktiskt. Ska åka och hälsa på finaste Majken snart också. Hörs senare




Ångest

Hsr ångest och mår dåligt. Vill gråta och bara krypa ner under täcket en stund. Har mardrömmar om nätterna men ändå sover jag okej. Imorgon är en ny dag. Hoppas på bättring. 

Praktik 💉

Fick sluta tidigare på praktiken idag vilket var as schysst fick en kommentar av min handledare som löd "superb". Bättre betyg finns inte va? 

Har fortfarande inte kommit vidare gällande operationen. Är ledsen och arg så vi får väl se om det lägger sig snart. 

Ännu en OP

Usch, blä, fy, nedrans, helvetes skit alltså. Men för en gångs skull kanske det blir bra. Jag hoppas men är så jävla rädd.

Dålig update

AA sorry för dålig uppdatering men har verkligen inte haft tid. Idag har jag iallafall varit och kört halkbana med Jennifer vilket var en mardröm i början, satt och grät i bilen. Tyckte verkligen inte om läraren, han var hård och totalt känslokall men efter att ha övervägt att lägga av eller fortsätta så fortsatte jag och vi blev godkända. Hatar att jag är så känslig, jag vet inte varför. Har inte gjort några medicinändringar men det kan vara mycket ändå. 

Har också pratat med min psykolog från Dalarna om hädelsen förra veckan. Blev ombedd att gå till vårdcentralen för att utesluta epilepsi men jag orkar inte ta tag i det nu. Det får bli senare om inget annat händer såklart.

Idag var också första dagen på praktiken 50C på akademiska sjukhuset. Det gick galant och fick mycket beröm av personal och patienter. Nu ska jag sova börjar klockan sju imorgon bitti.. Kram❤️




Uppsala nästa

Ska snart hoppa på bussen mot Uppsala för att jobba kväll. Ska sen hem till Jennifer där jag ska sova. Hoppas ni har en bra lördagskväll! :)

Hos mormor och morfar

Ligger nu i soffan hos mormor och morfar efter att ha lagat middag åt oss. Blir att gå i säng tidigt för att sen åka på marknad i Östhammar imorgon. Nu är det Idol som gäller. Hoppas att jag har sällskap inatt av katten, jättesöt kisse.

Natti

Blä




Positivt inlägg

Okej. Här kommer ett positivt inlägg. Jag tycker att jag mår väldigt bra, bättre än jag gjort på himla länge. Jag trivs asabra på Cultus, vilket resulterar i bra betyg (👍). Jag tar ansvar för att fortsätta må bra vilket betyder att jag ber om hjälp om jag behöver hjälp eller känner att jag inte klarar av vissa situationer. Jag har äntligen börjat gå ner i vikt vilket är sjukt bra med tanke på alla mediciner jag äter som gör att jag väldigt lätt går upp i vikt (36 kilo på tre år). Vilket gör att jag trivs mycket bättre med mig själv, jag har en grym självkänsla och självförtroende! Jag har helt slutat att självskada! Vilket nog är det jag är mest stolt över. Till sist kan jag väl oxå säga att jag har bokat resa till Amsterdam me min syster! 

Slutar med ett ord: AWESOME!!!!

Hatar hatar hatar

Jag kommer inte kunna leva ett normalt liv. Jag hatar poliser. Hatar hatar hatar.

Fan igen.

Dagen började bra med skola sen mötte jag upp Jennifer och fina Murre. Vi hängde på stan för att sedan gå till polishuset för att fixa pass, hade ångest redan innan men allt gick bra där inne men sen braka helvetet loss då jag vaknar upp mitt på gatan med massa människor runt mig. Hade bara ramlat ihop och krampat och eftersom vi var precis vid polishuset så var det ju självklart poliser där. Jag som var helt groggy försöker resa mig upp men då tar poliserna tag i mig och jag skriker och gråter och Jennifer får dom sedan att släppa mig så jag ligger och har världens ångestattack som grädde på moset. Ambulansen kommer sen men jag vägra så fick åka hem till Jennifer. Min rädsla för poliser är starkare nu än tidigare. Har legat och gråtit på kvällen för att dom förstör mitt liv så mycket. Ska försöka sova nu med skrapsår på knä och armbågar, äckliga blåmärken på överarmarna (sen poliserna höll i mig) samt en bula i huvudet. Bra jobbat Fanny...



Lunch

Sitter nu på cupido med Jennifer och Murre! Hörs senare!



Spiralfrakturer

Hittade en bra bild i min lärobok i skolan om spiralfrakturer så ser ni skillnaden. Dock är bilden från ett smalben men aja.




SBK modellen

Tekanna tjäna. Tänkte förklara för er SBK modellen. Den går ut på att man ska gå igenom situationer som hänt eller som ska hända och vad som är startsignaler, beteenden och konsekvenser som man får utav situationen, både positiva och negativa konsekvenser. S=startsignaler, B=beteenden, K=konsekvenser. Tänkte nu gå igenom en situation som hände i veckan. Kommentera om ni undrar något/inte förstår!

S - såg en polisbil, började känna av en panikattack.

B - sprang därifrån, panikattack, satt mig ner pga svimningskänsla.

K - kom nästan försent till skolan, konstiga blickar från folk som gick förbi, onödig ångest pågrund av min rädsla för poliser, svimma nästan, skakiga ben och händer.


Som ni säkert märkte fick jag inte ut en enda positiv konsekvens. Hoppas ni förstod! ❤

Majken 18år!

Idag blev finaste Majken 18 år! Detta firades med middag på Magnussons. Hade en grym kväll och är nu trött och sliten efter en helg i Dalarna! Godnatt !👍




Dalarna

sitter nu och dricker kaffe och väntar på mitt tåg. Om jag hade fått välja själv hade jag legat i min säng nu. Aja på med leendet och allt. Vi hörs imorgon!

Ångest

Jaha har typ inget roligt att skriva idag. Nu på kvällen har jag ångest över att åka tillbaka till behandlingshemmet imorgon för vi ska nämligen upp till Mora för att gå på museum. Vilket betyder att jag först ska åka in till Uppsala, åka tåg till Hedemora, sen åka bil till Mora sen tillbaka till Hedemora på kvällen igen. Hatar det verkligen men som tur så är det sista gången!!!!!

!#ångest
Min fina lilla katt❤





12 september 2013

Dagen har flutit på bra. Åkte in med min styvpappa så var inne i stan till åtta, hade en lektion sen drog jag hem till Jennifer och tuttis. 

Sitter nu på espressohouse och ska maila in till unt om min destruktivitet och varför jag sluta. Dom var tydligen intresserade. Ska sedan åka till pappa så ska vi övningsköra lite och få tips inför halkbanan den 23:e! Nu är körkortet nära!!! 👍





Onsdag 11 september 2013

Idag blir min syster Ida 20år. Grattis på din dag❤






Nya kompizaaaaar





Idag blev det två tatueringar!!


Tips om blogg

Vill tipsa om min fina och underbara vän M. Hon kämpar såsom jag gjort med psykisk ohälsa. Hon kämpar som jag gör och hennes blogg är verkligen värd att läsa. Hon betyder himla mycket för mig och vi har gått igenom så himla mycket ihop. Kämpa på fina vän, jag älskar dig grovt.❤

www.handleder.blogg.se

Svar från förra inlägget plus fakta

Tjääna.
Fick en fråga igår angående spiralfrakturer och man kan tänka sig att man ska vrida ur en disktrasa, man vrider liksom ihop den och tänk dig sen att du drar händerna längre och längre ifrån varandra tills disktrasan går sönder. Man kan säga att mina frakturer var av på tre ställen, plus massa lösa och små benbitar. Pågrund av att frakturerna var så himla fula blev det en operation.

Var också till ortopeden idag och hon hoppades att det var muskulärt men hon skickade upp mig på akut röntgen så skulle hon be sina kollegor titta på bilderna så skulle hon ringa upp i veckan. Dom ville helst inte operera igen då dom måste skära upp muskler och massa skit igen...

Det var typ allt för idag. Skriver mer imorgon då vi ska till Akademiska och titta på en operation!!

YOLO

Vad som hände...

Ja det som hände i början på april 2012 var att jag var inlagd på bup i Uppsala. Då på kvällen hade jag mycket ångest och ville vara ifred på mitt rum. Pågrund av deras system fick jag inte vara ensam på rummet utan dörren skulle vara öppen.

Jag gick med på det en stund och gick fram och tillbaka på mitt rum för att försöka lugna ner mig. Tillslut drog dom fram en fåtölj till min dörr där en personal satt sig ner. Jag blev arg och försökte stänga min dörr men då kom det fler ur personalen dit och sa åt mig att dörren skulle vara öppen. Jag totlvägra och gick till korridoren där den låsta dörren var lugnt och försiktigt men när jag kom dit såg jag att två väktare var påväg in och jag sprang tillbaka mot mitt rum, hann dock inte så långt utan väktarna fångar upp varsin arm på mig och drog upp mig mot vägen och sa att om jag inte lunar mig tar dom i hårdare. Ni som blivit ihållna av polis eller väktare vet hur hårt dom tar i och jag skrek och grina att dom skulle släppa för det gjorde så ont. Jag gick med på att jag skulle lugna mig men såfort dom släppte sprang jag och låste in mig på toan och höll emot låset så att dom inte skulle komma in. Eftersom dom var mänga fler än jag (och starkare) fick dom tillslut upp låset och jag kutar ut men blir uppfångad av väktarna som trycker upp mig mot väggen igen. Den här gången tar dom i hårdare och jag skriker och grinar men dom lyssnar inte på mig. Jag försöker att ta mig loss men det är omöjligt. Jag känner hur armarna trycks hårdare och mer uppåt och tillslut smäller det bara till, först i höger överarm och sen vänster överarm. Väktarna släpper och jag sjunker ner till golvet. Hör hur dom ringer 112 och strax därefter kommer ambulansen. Jag blir nerdrogad och har nu bara fått återberättat för mig vad som hände.

Efter ca 20 minuter har dom fått upp mig på båren och vi åker mot akuten. Väl där blev det röntgen och dom konstaterar att jag fått spiralfrakturer på båda överarmarna och jag ska bli opererad såfort som möjligt. Blir gipsad och uppskjutsad till ortopediavdelningen där jag ligger och är nerdrogad i två dagar innan operationen blir av. Operationen tog sen sex timmar och dom satte då in plattor och skruvar i armarna men på uppviker andades jag väldigt långsamt och oregelbundet så blir kvar där i ca 5 timmar med syrgas innan jag åker till avdelningen igen.

På avdelningen blir jag kvar i en vecka och jag mådde katastrofalt dåligt plus att jag fick LPT på mig så en eller två personal från bup sitter med mig hela tiden. Efter lite mer än en vecka blir jag transporterad tillbaka till bup i väktarbil (vilket var förnedrande efter det som hänt) på bup blev jag utskriven i juli och flyttade då till ett behandlingshem i Dalarna.

Fortfarande har jag problem med mina armar och jag har världens rädsla för poliser och väktare, såfort jag ser något av det springer jag därifrån och får oftast panikattacker eller grinar våldsamt. Dom pratar också om PTSD men jag vet inte.

Imorgon ska jag till ortopeden igen då jag får ont om jag belastar armarna exempelvis cyklar, skriver eller river på rivjärn ( bara att nämna några). Förmodligen blir det en ny operation då dom tar bort plattorna och skruvarna.
Hoppas ni förstår mig lite bättre nu.

/Fanny


Behöver hjälp...!!!

Har en tanke om ett inlägg imorgon men jag vet inte hur intresserade ni är...tänkte skriva om vad som egentligen hände när jag bröt armarna. "Olyckan" som man så fint ska kalla den. Vad säger ni?


Mot Åland!

Gick upp tidigt imorse för att åka till Grisslehamn och eckerölinjen. Träffade finaste Jennifer och Hillevi nu oxå. Skriver mer sen! Ha en bra dag! ✌


SMURFARNA 2

Då var fredagen äntligen slut. Gick i skolan halv nio till halv tre, det är den längsta dagen jag har på hela veckan så det är faktiskt himla skönt.

Jag mötte iallafall upp min lillasyster vid bussen så gick vi och såg premiären på smurfarna 2 men jag måste säga som smurfnörd att ettan var mycket bättre men den är ändå värd att se, så ett tips bara! Nu på kvällen har jag tittat på skräckis med min andra syster men den var inte så bra så jag försöker förtränga... 👍

Nu ska jag ta min medicin för sängen och jag ska på dejt!


Tankar och idéer om bloggen

Jaha då ska jag försöka blogga igen. I min blogg får du läsa om mitt liv efter psykisk ohälsa, inläggningar på bup, LPT, och nu livet efter behandlingshem. Ska försöka fixa designen och allt senare men bloggen är till för mig att skriva ner tankar, känslor, beteenden och konsekvenser. På behandlingshemmet bodde jag i ett år men har nu flyttat hem.
Enjoy


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0