AMSTERDAM

Nu har vi äntligen landat och ligger halvt utslagna på hotellsängen efter en lång promenad. Vädret var perfekt när vi lyfte och jag fick en riktigt härlig bild!!








DAGS

Nu väntar vi på att gå på planet, nu kör vi mot Amsterdam!!

TAGGA

Idag har jag varit hos min endokriläkare och alla mina blodvärden var usla igen så ska ta om proverna om en månad och om dom inte är bättre då blir det medicinering. Pallar verkligen inte mer mediciner men om det är det som krävs för att överleva så fine. Känner mig dock inte peppad alls. Hatar mina mediciner, har gått upp 38kilo sen jag började med dom. 38 KILO!!! Helt sjukt!!


Nu ska jag försöka sova någon timme för taxin kommer imorgon 04.30 och tar oss till Arlanda!!! Tagga satan!!!



TISDAG

Idag har det faktiskt varit en okej tisdag. Började med att jag träffa efterlängtade Tove och Jennifer hemma hos mig. Det var verkligen på tiden att vi sågs. Gick sedan ner till vårdcentralen där jag prata med en kurator och det var så himla skönt! Jag kunde säga exakt vad jag ville och kände för och det var så himla härligt att bara få ur sig allt. Tror nästan att jag hade gått under om jag inte träffat henne.

På kvällen var det dags för innebandyträningen och jag tror inte att jag sprungit så mycket i hela mitt liv. Var lagom slut efter en timme men det är en så himla skön känsla att känna sig helt slut både fysiskt och psykiskt.

Nu har jag tagit mina mediciner så ska krypa ner i sängen och invänta mörkret. Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till sjukhuset och endokrin, hoppas att alla värden är som dom ska! Håll tummarna för mig! 

Godnatt!!



Spelar Sims!!




Måndagsbarn

Sitter nu ute och har det trevligt med Jennifer och Axel och så väntar vi på Murre. Mår väl inte så bra men imorgon får jag träffa kuratorn, ska bli så himla skönt verkligen! Känner att jag behöver det. Det var nog allt för nu!








Lunch med finaste Jenn




IF YOU JUST UNDERSTOOD...




NY DESIGN!

Har äntligen haft lite tid över och fixat designen! Vad tycks?

Fixat iordning på rummet

Idag har jag spenderat dagen med att städa och fixa på mitt rum. Är jättenöjd eftersom det såg förjävligt ut innan. Har också fått tid på vårdcentralen på tisdag hos en kurator, ska bli så himla skönt att få prata av sig. Behöver verkligen det.

Har också tittat på min lillasysters innebandymatch som dom vann enkelt med 16-1.


Hörs senare!










Lost





No title





Friday

Idag var det sista dagen på praktiken och jag är verkligen supernöjd med dessa fem veckor. Min handledare skrev "framtida kollega" i mitt omdöme så jag är glad. Väntar bara på anställningsbeviset sen kan jag börja jobba.

Nu på kvällen har jag målat naglarna, är jättetrött så hoppar nog i säng snart. Hoppas ni har en bra fredag!!!





?

Ska jag aldrig få må bra?


   

Bakat

Har precis bakat cookiebrownies, tagit mina mediciner och gråtit en skvätt. Bra kväll......






...

Ingen vill ta emot mig. Har fått tid på unga vuxna den 21 november. Psykakuten nästa......

Bazinga

Ska nu kila iväg till bussen för jag jobbar kväll. Övningskörde igår och det gick faktiskt bra. Eller det brukar alltid gå bra. Spången ville inte ta emot mig eftersom jag redan har börjat en kontakt med unga vuxna. Känns som psykakuten är det enda valet som är kvar men jag vill inte dit. Får jobbig ångest bars jag tänker på det. Usch fy och blä. Fast å andra sidan måste jag ju prata med någon och det är snart. Det känns som att alla vänder mig ryggen till.




Förbannade måne

Kan inte sova pågrund av månen, den lyser rätt in. Den ser skitliten ut på bilden men den lyser jätte starkt. Hoppas jag får några timmars sömn iallafall.....





Spången

Har fått tips om att ringa till spången på st:olofs gatan i Uppsala så ska göra det imorgon. Sen kanske dom skickar mig vidare till psyk men det bekymret får komma imorgon isåfall. Orkar inte tänka på det nu, har nog med tankar för ikväll. Godnatt!

Bakar regnbågstårta





Min kärlek




Jobb

Sitter nu och har rast, jobbar kväll och det går bra. Full fart hela tiden.

Vet inte vad jag ska göra heller, vill ha en samtalskontakt ganska omgående men måste jag gå via psykakuten då? Någon som vet? Tar emot alla tips. Tack.

Ångest x100

Äckliga ångest försvinn och lämna mig ifred. Gråtit i en timme nu. Fan

Fredag!

Idag var jag på första samtalet på unga vuxna. Träffade en läkare så vi gick igenom anamnesen och hur det är nu. Ska göra en utredning för IPS, eller egentligen bara fastställa den nu när jag är 18 eftersom man måste fyllt arton för att få den diagnosen. Ska tillbaka om nån vecka för ytterligare samtal. Kändes ändå som ett lyckat möte och läkaren hade läst igenom ALLA (1089 anteckningarna från bup.) Duktig läkare. Det enda jobbiga var att prata om allt gammalt som röster, suicid, syner, självskada, depression, ångest osv. 

Iallafall så är jag nu hos Jennifer och vi ska åka och handla för ikväll blir det party och middag med vänner. Så nu är det bara börja tagga!!!!

Ha en bra fredagkväll!!!  



17 oktober 2013

Idag har det varit en bra dag. Jag har varit till Uppsala och itrim där jag var på hälsoanalys. När jag blivit pigg efter min operation ska jag börja och jag kommer ha gått ner 19 kilo tills den tionde januari! Hur coolt är inte det?

Var också till Östhmmar för att hämta mitt pass och det gick över förväntan bra. Dom hade inte ens poliskläder!!

Nu på kvällen har jag tränat innebandy för första gången på två är och det gick asbra! En kanon torsdag helt enkelt!
Imorgon ska jag vara halv nio på unga vuxna för ett första möte till en ny samtalskontakt. Hoppas att det blir bra! 

Har spelat på min fina harpa också. Jag saknar dig farfar! 



Ledig!!

Är nu äntligen ledig torsdag och fredag och det är så himla skönt. Sitter nu hos Jennifer med Axel och ska titta på skräckis innan jag åker hem. Imorgon ska jag till Östhammar och hämta ut mitt pass och jag är skapligt nervös men hoppas att allting kommer gå bra. Jag hoppas, hoppas och hoppas.


Tuttis <3







Ro i själen för två minuter

YES!! Inget konstigt på ultraljudet och det kändes så jäkla bra. När all stress, oro och ångest släppte över det kom allt tillbaka lika snabbt som det försvann. Om tre veckor ska jag opereras igen. Tänk att det aldrig kan vars lugnt, bara för en stund. Varför ska allt hända mig? Vill du inte att jag ska vara lycklig? Vill du förstöra för mig? Lämna mig ifred.

Bästa lunchen

Igår köpte jag havregrynsgröt med äpple och kanel och jag kan säga att det var den bästa lunchen på länge. Kostade bara 15kr på Hemköp!! :)





Ultraljud

Efter en bra dag på praktiken (med hanterbara frågor) så har jag nu fått en akuttid till ultraljud imorgon så ska dit 14.30. Är skapligt nervös. Tänk om dom hittar något? Att något är fel? Aja måste försöka tänka positivt. 

Har iallafall skickat iväg praktikuppgiften så den stressen är borta, SKÖNT!!!

Chill

Efter en bra helg i Örebro med mormor, morfar och lillasyster sitter jag nu i mosters lägenhet med Jennifer. Har skaplig ångest över praktiken imorgon då det är första dagen efter sjukhusvistelsen. Hoppas att allt kommer vara som vanligt utan allt för många frågor. Är dock orolig över hjärtat och det "avvikande" EKG-t. Men måste försöka släppa det för tillfället och ta det som det kommer. Hoppas att det inte är något fel. 

Vila i frid du fina människa som berättade delar av ditt liv för mig. Jag hoppas att du har det bättre nu. 






Behöver hjälp

Okej jag har insett att jag måste göra något med designen och jag har noll koll på hur man gör. Så jag tänkte fråga er läsare om ni har några tips på personer eller hur man gör designen mer personlig med bilder osv. Jag känner att jag inte är tillräckligt teknisk för att fixa det själv.... Ha en bra lördagskväll, jag och lillasyster ska titta på snabba cash 3 på bio. Kram!

Minne

Tänkte nu berätta ett ganska privat men förhoppningsvis intressant minne. Hade precis blivit inlagd på bup med LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård). 

Satt i en fåtölj i dagrummet och var skitarg. Bestämde mig för att försöka ta mig ut så tog av en av mina låga höst stövletter med klack, gick mot den låsta dörren och började slå och slå med skon mot handtaget. (I efter hand förstod jag ju att det bara skulle ha varit handtaget som lossnat... Dum tjej.) Personalen kom och sa åt mig men jag brydde mig inte så tillsist tog dom tag i mig och försökte dra med mig tillbaka till mitt rum så jag kunde "lugna ner mig". 

På vägen dit blev jag arg och slog till en i personalen på överarmen med skon och började streta emot och gå mot dörren igen. Detta gick inte bra utan dom tog tag hårdare i mig och tillsist sa en i personalen att "nu blir det bältning". Jag fick total panik och slog och sparkades så tillsist blev jag nerskuffad på marken och slog i huvet så jag blev groggy. Dom tog sedan tag i armar och ben och bar mig till bältessängen. Låg där i några timmar innan dom släppte upp mig och jag var lugn och livrädd för vas som hänt. Satt mig sedan i garderoben i mitt rum och grina sönder med två i personalen i mitt rum som öppnade dörren och sa att jag skulle sluta larva mig. Gick ut ur garderoben och satt mig på golvet i ett hörn och grinade där istället.


Och det mina kära vänner var min första bältning av typ 15-20 stycken.

?

Dött? Är min blogg verkligen SÅ tråkig? 




Bajs

Hade tydligen något fel på EKG-t så ska tillbaka så fort som möjligt för att höra ett ultraljud av hjärtat. Hoppas att det inte är något allvarligt!!

Utskriven!!

Blir äntligen utskriven idag, så himla skönt!!

16.36

Väntar nu på neurologen. Blir kanske kvar här inatt också men hjärtat var det inget fel på.  Jag vill verkligen hem nu, är väldigt less.

Fortfarande inlagd...

Blir kvar inatt också på sjukhuset. Hoppas att jag får gå hem imorgon  iallafall. Nu ska jag försöka sova (som jag gjort typ hela dagen). Önskar att jag blev av med EKG-t och infarten men nej nej. Hoppas ni har det bra!



50D

Har äntligen kommit upp på avdelning 50D efter sex timmar på akuten och CT röntgen. Hoppas nu att jag blir utskriven imorgon!

Akuten nästa

Ska nu få skjuts ner till akuten. Ååååh

Höstbild




Natt

Inget känns bättre än att krypa ner i en renbäddad säng!<3

Fråga 2

Jag åkte in på behandlingshem dels för mitt självskadebeteende men också för att jag försökte ta livet av mig så ofta. Men tro inte att det var borta för att jag  flyttade dit, det hände att jag försökte på behandlingshemmet också. Att mitt självskadebeteende började var för att jag hade så höga krav på mig själv och till sist var jag verkligen på botten för att jag inte gjort tillräckligt bra ifrån mig exempelvis i skolan. På hemmet lärde jag mig att det är okej att få ett G på en uppgift, samt att ju mer jag försöker ta livet av mig så kommer jag tillslut att lyckas. Nu ska jag bara bibehålla mitt mående och jag ska börja gå på unga vuxna i Uppsala!

Fråga

Fråga:

Om du känner att su orkar skriva om det så skulle det vara intressant att läsa om din tid på behandlingshemmet, hur det var där, hur en vanlig dag såg ut, vad för slags behandlingsmetod dom använde sig av osv. Och kanske en minnes-serie, att du beskriver ett minne om du fattar vad jag menar. Eller om din/a diagnos/er, vad det är och hur de visar sig förr innan behandlingen och nu efteråt. Har du någon kontakt med psykvården nu, öppenvård eller så? Några ideér bara!


Svar:
Tack för frågan! Är mycket roligare att skriva om sånt ni tycker är intressant för jag vet ju inte vad ni tycker! Jag flyttade upp till behandlingshemmet Felicia den 2 Juli 2012. Innan bodde jag på bup och hade gjort det i ett halvår. När jag kom till bup i början på mars 2012 efter en överdos så orkade mina föräldrar inte mer så det var då dom började leta behandlingshem. I april 2012 blev det kaos, två väktare kom och tog tag i varsin arm efter att jag låst in mig på toan. Dom gick av och jag flyttade då till ortopediavdelningen på akademiska sjukhuset. Hade LPT så jag hade alltid en skötare som satt hos mig där. Det blev operation sen blev jag transporterad till bup igen. 

Iallafall, jag flyttade till Vikmanshyttan i Dalarna och första tiden där var katastrof. Jag mådde dåligt och andra dagen gick jag därifrån. Gick mot Säter som ligger 1 mil därifrån men personalen hittade mig på vägen och talade mig tillrätta så jag hoppade in i bilen och åkte tillbaka.

I oktober 2012 mådde jag så dåligt att jag blev skickad till bup i Falun. Eftersom jag inte ville stanna där så blev det LPT och poliseskort till Uppsala och bup där. Blev kvar i några dagar sen fick jag komma tillbaka till behandlingshemmet när jag var stabil igen. 
 
Jag blev utskriven från Felicia den 30:e september 2013 och jag flyttad hem i slutet på augusti. Började då i skolan igen för att gå om sista året.

En vanlig dag på behandlingshemmet var:

*frukost 7.30-7.45
* morgonmöte 8.15
*avfärd till behandlingshemmet skola 8.45
*skola + rast + idrott till 14.45
*mellanmål på avdelningen 15.00-15.10
*vila på rummet 15.15-15.40
*spegling av dagen 15.45
*avslappning 16.10
*middag 17.00
*städ av rum eller allmänna utrymmen 17-19
*läggdags 21.30

Sedan hade vi social färdighets träning på fredagar så man lär sig hur man ska agera i sociala sammanhang. Exempelvis att be om ursäkt, be om hjälp osv.
Man har också en kontaktperson på hemmet och man har då samtal med den en gång i veckan då man går igenom veckan, hur man mår osv.

Sen har man ilskekontroll och då lär man sig att hantera ilska.

Dom jobbar med KBT!

Nu vet jag inget mer! :)

...

När man tror att man äntligen kommit över något, så börjar allt om igen.

Fjaioepgöähocieb#

Okej jag har ångest över min operation. På ett sätt vill jag men samtidigt inte. Visst jag vill bli av med all smärta men är ändå räds för komplikationer och att jag ska bli deprimerad igen. Hatar avdelningen och hatar att vara inlagd. 

Godnatt!


Utsikt från balkongen. Tack vare min moster bor jag centralt så jag kan sova till klockan sex imorgon bitti. 


RSS 2.0